Buiten

Een schutting op maat: dit zijn de mogelijkheden

Jij bent één van de gelukkigen met een prachtige tuin bij zijn huis. Maar dan wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat die tuin jouw eigen plekje blijft. Met een schutting zorg je ervoor dat jouw tuin beschermd blijft van pottenkijkers. Er zijn een tal van opties bij het kopen van een schutting. Wil jij graag weten wat de mogelijkheden zijn bij het kopen van een schutting op maat? Lees dan gauw verder!

Soorten hout

Je moet bij jezelf nagaan hoeveel energie en tijd je wilt stoppen in het onderhouden van je schutting. Bij sommige schuttingen zal je helemaal geen onderhoud hebben, terwijl anderen juist heel veel onderhoud verschaffen. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een haag, zal deze om de tijd gesnoeid moeten worden. Wat je tegenwoordig veel ziet terugkomen is Douglas hout. Het heeft een warme, karakteristieke kleur wat perfect past in de tuin. Ook heeft het een erg lange levensduur, wanneer je het goed onderhoudt gaat het namelijk wel zo’n 10 tot 15 jaar mee. En als klap op de vuurpijl heeft het ook nog eens een goede prijs-kwaliteit verhouding. Het is namelijk relatief goedkoop, is erg sterk en heeft een hoge kwaliteit.

Poorten

Ook goed om te bedenken is of je graag een poort, of misschien wel meerdere poorten, in je schutting wilt hebben. Met een poort zorg je ervoor dat je de tuin gemakkelijk kan bereiken of juist verlaten, zonder door het huis te hoeven. Je kan het dus zien als een extra toegang naar bijvoorbeeld de straat. Ook draagt een poort bij aan de uitstraling van je schutting. Zo kan je kiezen voor verschillende soorten en vormen poorten, wat jouw tuin net een andere dimensie kan geven.

Prijzen

Tot slot speelt ook de prijs een grote rol bij het kopen van een schutting. Zo heb je verschillende schuttingen welke gerangschikt kunnen worden van goedkoop naar duur. Hoe groter je tuin is, hoe meer schutting je nodig hebt, des te duurder je uit zal komen. Ook zit er veel prijsverschil tussen de verschillende soorten hout. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor tropisch hardhout zal je een stuk duurder uit zijn, dan wanneer je kiest voor Douglas hout. Een goede tip is om een offerte aan te vragen. Je moet dan verschillende gegevens invullen, waarnaar er een offerte berekend wordt. Deze ontvang je vervolgens per mail. Zo weet je direct hoeveel geld je kwijt zult zijn, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er nog extra kosten bij komen kijken!

Met deze tips kan jij op zoek naar de beste schutting op maat!

Gerelateerde berichten

Back to top button