Wonen

Welke woonverzekering past het beste bij jou?

Een woonverzekering afsluiten, is niet moeilijk. Het enige wat je moet weten, is wat het beste aansluit bij jouw woonsituatie. Je hoeft je namelijk niet tegen risico’s te verzekeren die je helemaal niet loopt. Belangrijker is echter dat je wel maatregelen neemt tegen de onnodige risico’s die je loopt.

Om te achterhalen wat je misschien kunt doen om je woonverzekering nog beter te maken, zullen wij je laten zien welke verzekeringen er zijn en hoe je ze vandaag nog kunt afsluiten. Zo ga je goed verzekerd het nieuwe jaar in en kun je er zeker van zijn dat je heel veel minder risico’s loopt. Wie kan daar iets op tegen hebben?

Wat maakt een woonverzekering passend?

De vraag die belangrijk is om te stellen als je een woonverzekering wilt gaan afsluiten, is wat jij precies nodig hebt? De eerste vraag die je dan moet stellen is of je huurt of dat je een woning gekocht hebt. Heb je een woning gekocht, dan kun je beginnen met een opstalverzekering. De opstalverzekering is bedoeld om schade aan jouw woning te dekken. Die kan op vele manieren ontstaan zijn, maar belangrijk is dat je deze schade weer kunt herstellen.

Stel bijvoorbeeld dat je woning getroffen is door de bliksem en je dak is gaan lekken. Als je de reparatie van deze schade lang uitstelt, dan kan dat grote gevolgen hebben voor de rest van je woning. Toch is dit wat vaak gebeurt bij mensen die geen woonverzekering hebben afgesloten. Zij raken dan bijna letterlijk van de regen in de drup omdat hun woning aangetast wordt door de weersomstandigheden. Zorg er daarom altijd voor dat je een goede opstalverzekering afsluit wanneer je een huis gekocht hebt. Het zal je veel leed besparen.

Een inboedelverzekering toevoegen

Wanneer je een woonverzekering Univé gaat afsluiten, raden we je aan om altijd een inboedelverzekering te nemen. Wanneer je huurt, hoef je enkel een inboedelverzekering te nemen, omdat je huurbaas verantwoordelijk is voor de opstalverzekering. De inboedelverzekering kun je gebruiken wanneer je schade opgelopen hebt aan je interieur. Schade is snel ontstaan en het is belangrijk om te zorgen dat je dit goed kunt herstellen. Je wilt namelijk niet lange tijd met schade blijven zitten want dit kan een aantasting zijn in je woongenot. Zorg er daarom altijd voor dat je de inboedelverzekering neemt.

De woonverzekering dekt meer dan je denkt

Wat veel mensen niet weten, is dat een woonverzekering een heel uitgebreid pakket is. Zo vallen bijvoorbeeld ook je buitenruimte en je bijgebouwen onder je woonverzekering. Loop je schade op aan je fietsenschuurtje, dan kun je je opstalverzekering gebruiken. Hetzelfde geldt voor schade aan je zonnepanelen. Ook deze vallen onder de dekking van je opstalverzekering. Je inboedelverzekering daarentegen biedt dekking wanneer je het slachtoffer bent geworden van cybercrime. Zo kun je heel veel risico’s uitbannen aan de hand van een goed pakket woonverzekeringen. Kijk daarom vandaag nog even op de site van Univé om te zien hoe jij jouw woonverzekering kunt afsluiten.

Back to top button