Woonkamer

Alles over laminaatvloeren lees je hier!

Momenteel is er in veel ruimtes een vloer van laminaat te vinden. Maar waarom is dit zo populair? Het aanbod wordt steeds groter en een laminaatvloer kent vele voordelen. Vooral ten opzichte van andere vloeren is het verstandig om hiervoor te kiezen. Wil je nog meer weten over laminaatvloeren? Lees dan snel verder, want in dit artikel zullen we ingaan op de verschillende soorten, de voordelen en hoe je de laminaatvloer het beste onderhoudt.

Verschillende soorten laminaat

Er is een breed assortiment laminaat te vinden, zowel op het internet als in de winkels. Dit kan het lastig maken om een keuze te maken. Het is goed om te weten dat er verschillende soorten laminaat zijn. Zo heb je kliklaminaat en tegellaminaat. Tegellaminaat is speciaal voor tegels en over het algemeen een stuk goedkoper. Wil je liever in een keer eenvoudig en snel de vloer leggen? Kies dan voor kliklaminaat.

Daarnaast kan je kiezen uit verschillende kleuren en patronen. Wanneer je een warme en knusse sfeer in huis wilt creëren, dan kan je kiezen voor zwart, bruin of eiken laminaat. Wil je dat de ruimte groter lijkt? Dan kan je beter kiezen voor licht laminaat zoals wit of grijs.

De voordelen

Laminaatvloeren zijn populair en dat is niet zomaar. Het kent namelijk vele voordelen. Het grootste voordeel is toch wel dat de vloer onderhoudsvriendelijk is en het is makkelijk schoon te maken. Daarnaast is de keuze enorm. Wanneer je een houtlook wilt, dan kan je dit ook door middel van laminaat creëren. Door het brede assortiment past er altijd wel iets in jouw interieur en bij je voorkeur.

Een ander groot voordeel is dat een laminaat vloer eenvoudig zelf te leggen is. Doordat laminaat sterk materiaal is, gaat het jarenlang mee. Wil je een laminaat vloer combineren met vloerverwarming? Dan is dit ook mogelijk. Dit is ook een groot voordeel, aangezien dit bij veel andere vloeren niet mogelijk is.

Het onderhoud

Zoals eerder benoemd is het onderhouden van een laminaat vloer eenvoudig. Maar hoe kan je dit het beste doen? Het is belangrijk dat je regelmatig stofzuigt. Verder kan je het laminaat reinigen met een klein beetje water. Ook is het verstandig dat je de laminaatvloer goed beschermt. Voorzie daarom meubelen van viltdopjes om krassen te voorkomen. Het neerleggen van een deurmat zorgt er ook voor dat er geen steentjes of ander vuil binnenkomt. Dit kan namelijk de vloer ook beschadigen.

Back to top button