Tips

Is mijn trap geschikt voor een traplift?

Als lopen steeds moeilijker wordt, kan het een uitdaging zijn om de trap op en af te komen. Dit is bovendien behoorlijk gevaarlijk, want een misstap is snel gemaakt. Hierdoor val je mogelijk van de trap en dat kan tot ernstige verwondingen leiden. Met een traplift kun je dit voorkomen, want zo’n lift brengt je veilig naar boven en beneden. Twijfel je of jouw trap geschikt is voor een traplift? Je ontdekt het in deze tekst.

Rechte en gebogen trappen

Een traplift is een behoorlijke investering. Daarom is het logisch dat je eerst wilt weten of je trap hier geschikt voor is voordat je er daadwerkelijk eentje koopt. Die kans is vrij groot, want een traplift van https://handicare-trapliften.nl/trapliften/ kan in principe op iedere trap geïnstalleerd worden. Je kunt zowel een traplift kopen voor rechte trappen als voor trappen met een bocht. Ben je op zoek naar een lift voor een trap met meerdere bochten? Ook dat is meestal geen probleem. Er zijn zelfs trapliften te koop voor wenteltrappen.

Lift voor buitentrap

Woon je op de eerste verdieping? Dan kun jij je voordeur misschien alleen bereiken via een buitentrap. Als je slecht ter been bent, is het geen pretje als je deze trap dagelijks meermaals moet gebruiken. Dit kan zelfs bijzonder gevaarlijk zijn, want de treden kunnen glad zijn. Gelukkig zijn ook de meeste buitentrappen geschikt voor een traplift.

Gaat het om een gedeelde trap? Dan hoeft dit geen probleem te zijn. Je kunt namelijk voor een traplift met bocht kiezen, waardoor de stoel zich naast de trap bevindt als je de lift niet gebruikt. Ondanks dat de lift wordt blootgesteld aan weer en wind, heeft dit geen gevolgen voor de werking ervan. Trapliften voor buiten kunnen hier namelijk tegen.

Hoe zit het met huurwoningen?

De trappen van de meeste huurwoningen zijn geschikt voor een traplift. Toch is een traplift bestellen niet direct de beste keuze. Aangezien zo’n lift aan de muur of trap wordt bevestigd, pas je de woning aan. Daarom heb je eerst schriftelijke toestemming nodig van de verhuurder. Hij is immers eigenaar van de woning waar jij iets aan wilt veranderen. Heb je vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning of Wet langdurige zorg een vergoeding gekregen voor een traplift? Dan hoef je geen toestemming te hebben van de verhuurder en mag je direct een traplift plaatsen.

Laat de situatie bekijken door een specialist

Ondanks dat de meeste trappen geschikt zijn voor een traplift, kan het zijn dat je nog twijfelt. Neem daarom het zekere voor het onzekere en laat een specialist langskomen. Hij kan de situatie bekijken en je vrijwel direct vertellen of een traplift installeren tot de mogelijkheden behoort. Je ontdekt op deze manier bovendien welke mogelijkheden er allemaal zijn met betrekking tot een traplift.

Ben je benieuwd wat een traplift je kost? Vraag dan een offerte aan. Iedere trap is anders, waardoor de prijzen verschillen. Je kunt eventueel offertes opvragen bij meerdere partijen, zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Hierdoor ontdek je waar je de goedkoopste traplift koopt.

Gerelateerde berichten

Back to top button