Klussen

Tips voor de grote zomerschoonmaak

De zon schijnt, de temperatuur stijgt en de barbecues gaan weer aan. Dat kan maar één ding betekenen: het is zomer. Een gezellige periode met vakanties, terrasjes pakken, naar het strand gaan en zwemmen. Maar de warmte en luchtvochtigheid in de zomer zorgen ervoor dat je wel aan de slag moet. Het huis verdient een grote zomerschoonmaak. Met deze tips en tricks zorg je ervoor dat de zon niet het enige is die gaat stralen deze zomer.

Hou vieze geurtjes buiten de deur

Afval ruikt nooit lekker, maar het kan tijdens het zomerseizoen wel heel erg gaan stinken. Dit komt omdat warmte en vochtigheid de perfecte omgeving creëren voor de groei van bacteriën, wat de onaangename geur in je vuilnisbakken veroorzaakt. Het probleem wordt nog erger wanneer de vochtige zomerlucht deze slechte geuren opvangt en ze langer dan normaal vasthoudt.

Voorkom dit probleem door zuiveringszout op de bodem van je prullenbakken te strooien. Zuiveringszout absorbeert de slechte geuren voordat ze zich door je huis verspreiden. 

Laat het lekker ruiken

Je wilt natuurlijk niet alleen de vieze geurtjes buiten laten, maar je wilt ook dat het lekker ruikt. Zorg daarom voor luchtverfrissers, geurstokjes of geurkaarsen in je huis. Zet ze op meerdere plekken, zoals in de gang, op de wc en en in de woonkamer. Zo ruikt het overal waar je komt fris. Je kunt dan natuurlijk kiezen voor jouw favoriete geur. Maar zorg ervoor dat het niet te overheersend is. Jij ruikt het misschien na een tijdje niet meer, maar jouw gasten wel. 

Stof meer

Als de zon door de ramen schijnt, vult het huis zich met prachtig, natuurlijk licht. Helaas kan dit er ook voor zorgen dat het stoffiger wordt in huis. Door het zonlicht wordt het stof ook een stuk opzichtiger. En niemand vindt het natuurlijk leuk om tegen een stoffige kast aan te keuken. Stof kan ook een allergische reactie veroorzaken, waardoor je niet volop van de zomer kunt genieten. Om dit te voorkomen is het belangrijk om regelmatig te stoffen en stofzuigen.

Haal de zomer in huis

Nadat alles schoon en op orde is, mag het huis er ook wel wat fleuriger uitzien. Met wat nieuwe bloemen en planten in huis, geniet je ook binnenshuis van de natuur. Met de bloembakken van Elho vind je altijd een design dat bij jou past. Nu kan je echt genieten van zomerse huis!

Back to top button