Badkamer

Tips voor een heerlijke badkamer

Kan jouw badkamer wel een upgrade gebruiken? Veel mensen gebruiken de badkamer louter als functionele ruimte. Je maakt je klaar voor de dag en voor de nacht. Maar met een beetje tijd en aandacht kan de badkamer ook een plaats van zelfzorg en ontspanning zijn. Wij delen in dit artikel drie tips voor een heerlijk ontspannen badkamer

Een douchedeur

Als je nog steeds doucht achter een douchegordijn wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Een douchegordijn is voor studenten en starterswoningen, maar voor het echte thuisgevoel is een douchedeur kopen een echte must. Het ziet er beter uit, schimmelt niet tot nauwelijks en plakt niet aan je billen tijdens het douchen. Laat je adviseren in een badkamerwinkel. Als je zelf niet zo handig bent kun je de douchedeur vaak ook laten plaatsen door de leverancier.

Natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen geven rust en eenheid aan een badkamer. We besteden doorgaans niet veel aandacht aan het kiezen van ons sanitair of badkamermeubelen, het moet vooral praktisch zijn. Zonde eigenlijk! Sfeervolle meubels en sanitair in de badkamer brengen ontzettend veel sfeer. Houten badkamerkastjes of handdoekrekken geven rust en ogen klassiek. Een natuurstenen tegelvloer of wasbak maakt jouw badkamer ineens heel stijlvol.

Geur

Geur heeft een belangrijke invloed op ons welzijn. Een lekker geurtje in de badkamer maakt van jouw dagelijkse ochtendroutine een echt selfcare momentje. Zorg er ten eerste voor dat jouw badkamer altijd goed schoon is. Verder kun je lekker ruikende planten neerzetten die goed bestand zijn tegen hitte en vocht (tropische planten zoals aloƫ vera, de sanseveria en een palm zijn een goed idee).

Bijkomend voordeel van planten is dat ze de CO2 omzetten in zuurstof en dus de luchtkwaliteit in jouw badkamer op peil houden. Wat geurstokjes die je regelmatig verwisselt kunnen ook een hoop doen. Besteed dus eens wat meer aandacht aan het interieur van je badkamer. Met een zorgvuldige keuze van sanitair en meubels kun je een ruimte die enkel functioneel is omtoveren tot een ruimte waar je na een lange werkdag even tot rust kan komen en echt een momentje voor jezelf kan nemen.

Back to top button