Home office

Hoe creëer je een goede werkplek?

Als je wil dat je werknemers goed presteren, dan is het belangrijk dat je een fijne werkomgeving voor ze creëert. Hoewel we sinds corona massaal thuis zijn gaan werken, is het mentaal gezien ook van belang om op kantoor te werken. Contact met je collega’s, een fijne sfeer en een fijne werkplek dragen daar allemaal aan bij. Hoe zorg je er nou voor dat iedereen zich prettig voelt op kantoor? Met deze tips wil straks iedereen weer 5 dagen per week naar kantoor.

Zorg voor veel licht

Veel daglicht zorgt ervoor dat jouw medewerkers zich beter kunnen concentreren. Daglicht is in verband gebracht met een beter humeur, een beter moreel, minder vermoeidheid en minder vermoeide ogen. Dit alles verbetert de werkprestaties. Mocht je weinig en/of kleine ramen hebben, probeer dan zoveel mogelijk natuurlijk licht na te maken. Dit kan je bijvoorbeeld doen door lampen. Voor een kantoor zijn ledpanelen goed geschikt. Goedkope ledpanelen kan je hier bijvoorbeeld vinden. 

Creëer flexibele werkplekken

Nu niet iedereen elke dag meer op kantoor komt, is het flexwerken steeds populairder geworden. Hierdoor bespaar je ruimte, je leer al je collega’s beter kennen en het stimuleert je brein door te wisselen van werkplek. Ook zorgt dit ervoor dat niemand zijn troep achterlaat op het bureau. 

Kies het juiste meubilair 

Bureaus en stoelen zijn belangrijk voor het werkcomfort. Rugpijn of ongemak door langdurig zitten kan een afleiding zijn. Sommige mensen vinden het belangrijk om staand te kunnen werken. Sta-bureaus zijn een uitkomst voor degenen die de negatieve gezondheidseffecten van zitten willen vermijden en tegelijkertijd willen profiteren van de productiviteit van staan.

Voor degenen die willen zitten, moeten stoelen echter ergonomisch en comfortabel zijn. Je brengt een groot deel van de dag op werk door, dus het moet een comfortabele stoel zijn. Ook moeten de stoelen tegen een stootje kunnen. Een goedkope bureaustoel kan uiteindelijk duurder zijn als deze elk jaar vervangen moeten worden. 

Ga voor groen

Onderzoek wijst uit dat de introductie van planten in kantooromgevingen resulteert in een productiviteitsstijging van 15%. Door planten in kantoorruimtes op te nemen, kan het stofniveau met maar liefst 20% worden verminderd, omdat de planten fijnstof uit het binnenmilieu verwijderen. Kantoor flora kan ook helpen om de luchtvochtigheid te verbeteren tot 30% – 60%, wat van belang is voor de menselijke gezondheid.

Niet alleen zijn kantoorplanten heel goed voor de gezondheid, het ziet er natuurlijk ook heel gezellig uit. Het zorgt voor een frisse uitstraling.

Back to top button